Yhdessä Päijät-Häme yhteisötila on nyt Fellmanniassa!

4.1.2024

Olemme muuttaneet vuoden 2024 alussa Yhdessä Päijät-Häme -hankkeen toimiston Fellmanniaan.

Hanketoimiston lisäksi olemme vuokranneet ensimmäisen kerroksen ala-aulasta tilan kansalaisten käyttöön, Kansalaisten Olohuoneeksi. Lokakuisen Lahden kaupungin muuton jäljiltä saimme ylijääneitä kalusteita käyttöömme. Niillä olemme kalustaneet tilan soveltuvaksi kokoontumisiin, tapahtumiin tai ihan vaan olohuoneeksi. Tervetuloa tutustumaan! Tila on maksuton, mutta jos haluaa järjestää esimerkiksi tapaamisia, se sovitaan erikseen ajanvarauksella.

Heti loppiaisen jälkeen alamme käynnistellä hankkeen omia tapahtumia. Palvelutorilla elokuussa 2023 aloitettu kansalaistoiminnan neuvontapiste siirtyy Fellmanniaan. Kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin sekä ajanvarauksella on mahdollista saada palvelua erilaisissa yhdistystoimintaan liittyvissä pulmissa. Myös Lähellä.fi-neuvontaa on mahdollista saada jatkossa Fellmanniassa. Muihin kuntiin neuvontapiste jalkautuu jatkossa keskiviikkoisin.

Joka toinen tiistai yhdistyksillä ja verkostoilla on mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa yhdistystorilla.

Suuremmat yhdistysmarkkinat järjestetään 1–2 kertaa vuoden aikana.

Yhdistyksen omia esitteitä voi myös tuoda tilassa sijaitseviin telineisiin.

Yhdistyksille edellä kuvatut tilaisuudet ovat maksuttomia.

Toivomme saavuttavamme tavalla tai toisella kumppanuuteemme mahdollisimman monta Päijät-Hämeen yhdistystä, omien verkostojensa kautta. Siksi haluamme palvella koko maakunnan kansalaistoimijoita siellä ja siten kuin se on tarpeellisinta. Tuemme eri kunnissa sijaitsevissa yhteisötiloissa yhdistysten omien toimintojen kehittämistä mm. järjestämällä yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa tiedotusta, koulutusta, tapahtumia. Tärkeitä koulutusaiheita ovat mm. yhdistystoiminnan vapaaehtoistyö, viestintä, hallinnointi, avustushaku ja varainhankinta.

Valmistelemme jatkossa myös virtuaalista palvelua, E-taloa, jonka ulottuvuus tulee kattamaan koko maakunnan alueen. Tämä kehitystyö etenee yhdessä hyvinvointialueen, kuntien osallisuustyön ja Yhdistysfoorumin verkostojen, Päijät-Hämeen digitukiverkoston sekä Lähellä.fi -alustan avulla. E-talon kautta järjestöjen on mahdollista mm. tehostaa järjestöjen tiedotusta, yhteismarkkinointia ja -kehittämistä.

Fellmannian yhteisötaloon on mahdollista tulla tilakumppaniksi. Yhdistykset voivat vuokrata kohtuuhintaista toimitilaa, tapahtumatilaa tai neuvottelu- ja kokoustiloja. Jos taas yhdistyksesi ei tarvitse muuta tilaa kuin postiosoitteen tai kaapin, sekin mahdollisuus järjestyy.

Kumppanuus (tila-, tapahtuma-, kehittämis-, koulutus-, työllisyys-, virtuaalinen tai yrityskumppanuus) mahdollistaa osallistumisen yhteisiin tapahtumiin, koulutuksiin ja markkinointiin sekä kumppanuushintoihin tilavuokrissa. Edellytämme lisäksi, että yhdistyksesi on rekisteröitynyt Lähellä.fi -palveluun.

Olet tervetullut kysymään lisää aiheesta, joka kiinnostaa juuri sinun yhdistystäsi!

Ota meihin yhteyttä: https://www.yhdessapaijathame.fi/yhteystiedot/

Meidät tavoittaa myös sähköpostilla tai puhelimella:

Marja-Leena Pellikka                                                                Sofia Heinonen
Projektipäällikkö                                                                       Projektityöntekijä
041 311 7883                                                                              044 985 4313
marja-leena.pellikka@kumppanuusverkosto.fi             sofia.heinonen@kumppanuusverkosto.fi