Rahoitusta ja tukea kansainväliseen yhteistyöhön Opetushallituksen kautta

21.11.2023

Hei yhdistystoimija,

Talvi tulee, illat pimenevät ja vaikka lunta jo osa kovasti odottaakin, myös toisenlaiseen ilmastoon moni halajaa. Yksi erinomainen mahdollisuus myös tässä mielessä on kehittää omaa toimintaa kansainvälisessä yhteistyössä.

Erasmus+ aikuiskoulutukselle sekä Nordplus aikuiskoulutus -ohjelmien kautta kaikilla aikuisten oppimisen parissa toimivilla organisaatiolla (yhdistykset ja järjestöt, kirjastot ja museot, aikuiskoulutusorganisaatiot jne.) on mahdollisuus hakea rahoitusta kansainväliseen yhteistyöhön. Voit hakea rahoitusta eurooppalaisen kollegan työn seuraamiseen, kurssille osallistumiseen tai vaikka yhteiseen kehittämiseen. 

Keväällä helmi-maaliskuussa on taas haussa tukea seuraaville vuosille ja autan mielelläni kaikissa kansainväliseen kehittämiseen liittyvissä asioissa, kumppanien etsinnässä, hankkeiden suunnittelussa ja hakemusten laatimisessa. Loppuvuodesta Opetushallituksen asiantuntijat järjestävät infowebinaareja, joiden aikataulu tarkentuu lähiaikoina. Perustiedot eri mahdollisuuksista löydät esimerkiksi tästä Padletista, missä voit myös esittää kysymyksiä ja kommentteja.

Minä toimin Opetushallituksessa alueellisena tiedottajana ja tulen mielelläni keskustelemaan kanssanne eri mahdollisuuksista myös henkilökohtaisesti joko livenä tai etänä, tai vastaan sähköpostitse kysymyksiinne, laita vain viestiä tai soittele niin sovitaan yhteinen aika, minut tavoitat osoitteesta marko.riikkula@lahdenkansanopisto.fi tai numerosta 044 363 6390 (whatsapp, sms, puhelut).

Syksyisin terveisin,

Marko Riikkula

Alueellinen tiedottaja (Päijät-Häme, Kanta-Häme, Kymenlaakso)

Erasmus+ aikuiskoulutukselle, Nordplus aikuiskoulutus, EPALE